Daca nu o stiai pana acum, ti-o spunem noi: orice antreprenor se poate incadra intr-un anumit tipar. Mai exact, sunt 3 tipologii de antreprenori, fiecare cu plusurile si minusurile sale. Vezi videoclipul de aici pentru detaliile complete.⬇️

Orice antreprenor are nativ o inclinatie spre a excela in anumite domenii de activitate necesare firmei. Si e normal asa. Partea mai putina placuta a situatiei nu trebuie totusi neglijata. Si iti vom spune si care este aceasta.

In momentul in care antreprenorul isi impune modul de a lucra asupra echipei, exista anumite “unghiuri moarte” pe care le trece cu vederea. De exemplu, daca gandirea antreprenorului este orientat spre partea tehnica, lui ii va lipsi viziunea si partea de management.

Cred ca intelegi despre ce e vorba. Tocmai de aceea e important sa-ti cunosti atat punctele forte, cat si cele slabe. Astfel, devii constient ca modul tau de a face lucrurile nu se potriveste tuturor si poate fi mai avatajos sa ai in jurul tau persoane care sa te completeze pentru a usura intregul proces.

Daca tot ti-am vorbit de tipologii si antreprenoriat, hai sa-ti spunem pe scurt cele 3 roluri care pot deriva de aici:

  • antreprenor

Puncte forte: vizionar, catalizator, orientat spre viitor
Puncte slabe: hmmm, pe asta le vei afla din material pentru a le intelege mai bine🔝

  • manager

Puncte forte: ordonat, orientat spre planificare
Puncte slabe: vezi in video pe larg🔝

  • tehnician

Puncte forte: implementeaza si nu amana
Puncte slabe: afla din video.🔝

Poate ti se pare ciudat ca am ales sa nu-ti spunem punctele slabe ale lor. Am facut asta pentru ca e important sa intelegi intregul context – doar astfel vei sti cand e momentul cel mai potrivit sa iei in considerare ceea ce spun cei alaturi de care lucrezi (sau vei lucra).

Cam atat am avut sa-ti spunem pentru moment. Vizionare placuta si ne reintalnim in celelalte articole cu noi informatii.

*Psst! ai indescrierea videoclipului pe YouTube un link de download pentru PDF-ul GRATUIT cu exercitii de la acest material. Intra acolo si vezi despre ce e vorba.

P.S.:Te poti abona la canalul “De vorba cu Antreprenorii” facand click AICI.